Επίσχεση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΔΙΣΑ


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), καθώς η επιχείρηση λόγω οφειλών των δήμων αδυνατεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της επιχείρησης, δηλώνοντας ότι, αν δεν λυθεί το πρόβλημα, από σήμερα δεν θα μαζεύουν απορρίμματα, ενώ είναι ορατός και ο κίνδυνος να κλείσει και το εργοστάσιο των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Γιώργο Μαλλιαράκη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση, επειδή παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, καθώς τους τελευταίους 4 μήνες λαμβάνουν έναντι μόνο μικροποσά. Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί «έχουμε τελειώσει σαν άνθρωποι» .

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Χαρούλα Μυλωνάκη, είπε ότι οι δήμοι και κυρίως ο Δήμος Χανίων ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της επιχείρησης και κατέβαλλαν αρκετά χρήματα από εκείνα που όφειλαν, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί των εργαζομένων και οι άλλες υποχρεώσεις της ΔΕΔΙΣΑ. Ωστόσο, η εφορία κράτησε 683.000 ευρώ, τις οποίες όφειλε η επιχείρηση.

Όπως είπε η κα Μυλωνάκη, παρά την καταβολή του ποσού αυτού, η ΔΕΔΙΣΑ οφείλει και άλλα χρήματα στην εφορία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα. Για τον σκοπό αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ, Λευτέρης Κοπάσης, βρίσκεται σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση, πιθανότητα μέσω ρύθμισης της οφειλής.

Πηγη:zougla.gr

Previous “Συνεδριακός Τουρισμός”
Next Διαστημική μπύρα!

No Comment

Leave a reply