Chardonnay 2010 από το Κτήμα Αρβανιτίδη


Ορεκτικό λευκοκίτρινο χρώμα.

Πυκνό άρωμα grapefruit και εξωτικών φρούτων που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς. Πλούτος, λιπαρότητα, τραγανή οξύτητα.

 

Με φρουτώδη αρωματικό χαρακτήρα, γευστική συμπύκνωση και δροσιστική οξύτητα, το Chardonnay Αρβανιτίδη 2010 αποτελεί μια καθαρή έκφραση της διεθνούς ποικιλίας, η οποία καλλιεργημένη με προσοχή στο υψόμετρο των 550 μέτρων και οινοποιημένη με κατεύθυνση την έκφραση του φρέσκου χαρακτήρα της, ανταποκρίνεται με ιδιαίτερα ελκυστικά αποτελέσματα. 

 

Συγκεκριμένα το 2010, από αμπελουργική σκοπιά, ήταν μια χρονιά με μεγάλο βλαστικό κύκλο, που είχε δώσει σημάδια πρωίμησης από την αρχή, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι και για την περιοχή του Ασκού Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες του Κτήματος Αρβανιτίδη, σαν κύρια χαρακτηριστικά μπορούμε να σημειώσουμε τις βροχοπτώσεις του Μαΐου-Ιουνίου και τις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου-Αυγούστου, με απουσία ωστόσο θερμοκρασιακών εξάρσεων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πρώιμη ωρίμανση των σταφυλιών.

Το Chardonnay εμφάνισε πρωιμότητα 10 ημερών. Ο τρύγος του ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου, με ωραιότατο σταφύλι, υψηλής ωριμότητας. Οι ρόγες εμφανίστηκαν με μικρότερο βάρος, που σημαίνει συμπύκνωση συστατικών: σακχάρων, οξύτητας, αρωματικών. Και στις ποσότητες υπήρξε κάποια μικρή μείωση.

Τα κρασιά του 2010, στο σύνολό τους, παρουσιάζουν εξαιρετικό χαρακτήρα, αντίστοιχο με αυτόν του 2007.

 

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης και είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την:

 

τηλ. 2310 888311, e-mail: info@wineplus.gr

 

ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Ασκός,57016 θεσσαλονίκη

Τηλ.23950 61626,fax 23950 61646

www.arvanitidis-winery.gr

e-mail:info@arvanitidis-winery.gr

 

 

 

 

Previous Οι γονείς μικρών παιδιών τρέφονται χειρότερα σε σχέση με τους άτεκνους
Next Μαϊντανός: Μυρωδικό με εξαιρετική θρεπτική αξία

No Comment

Leave a reply