Στη δικαιοσύνη Αυστριακός ζαχαροπλάστης για ναζιστικά γλυκά


Στην δικαιοσύνη προσάγεται ζαχαροπλάστης που παρασκευάζει κέικ και πάστες διακοσμημένα με σύμβολα του Ναζισμού. Μηνύθηκε από το Σωματείο επιζώντων του Μάουτχάουζεν.

Ένας Αυστριακός ζαχαροπλάστης, ο Μάνφρεντ Κλάσκα, αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στον ανακριτή, επειδή παρασκευάζει στο κατάστημά του πάστες και κέικ, που φέρουν περίτεχνα ναζιστικά σύμβολα–γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση αλλά και τη μήνυση από μια οργάνωση της Αυστρίας που εκπροσωπεί επιζώντες του Ολοκαυτώματος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

«Όταν μου ζητάνε τέτοια κέικ και πάστες, τα ετοιμάζω», απαντά στους επικριτές του ο Κλάσκα, το ζαχαροπλαστείο του οποίου είναι στην κωμόπολη Μαρία Ένζερσντορφ, πολύ κοντά στη Βιένη.

«Αυτές ακριβώς οι συμπεριφορές ανθρώπων, μάς οδήγησαν στην καταστροφή πριν από 70 έτη», επισημαίνει από την πλευρά της η Ουΐλι Μέρνιι, η σημερινή πρόεδρος του Σωματείου επιζώντων του στρατοπέδου του Μαουτχάουζεν.

Το σωματείο αυτό κατέθεσε μήνυση στον ζαχαροπλάστη Κλάσκα, «που παραβιάζει την κείμενη αυστριακή αντιναζιστική νομοθεσία, επιδεικνύοντας τα ναζιστικά σύμβολα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Previous Είναι τα τρόφιμα ο αδύναμος κρίκος του πολιτισμού μας;
Next Πωλούνται πυρηνικά καταφύγια?!

No Comment

Leave a reply