Κίνα: Σκόπιμη μόλυνση γάλακτος με νιτρικό άλας


 

Σκοπίμως είχε μολυνθεί με νιτρικό άλας το γάλα από την κατανάλωση του οποίου έχασαν τη ζωή τους τρία βρέφη.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι το γάλα που περιείχε συγκέντρωση νιτρικού άλατος από την κατανάλωση του οποίου έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους τρία βρέφη και αρρώστησαν δεκάδες άνθρωποι, στη βορειοδυτική επαρχία Γκανσού, είχε σκοπίμως μολυνθεί.

Οι τοπικές αρχές στην πόλη Πινγκλιάνγκ ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν υπόπτους για συμμετοχή στο σκάνδαλο με το μολυσμένο με νιτρικό άλας γάλα, από το οποίο νοσηλεύτηκαν την περασμένη Πέμπτη 39 άνθρωποι, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των υπόπτων ή για το κίνητρό τους.

Η εφημερίδα China Daily, επικαλούμενη αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, έγραψε ότι το νιτρικό άλας, το οποίο χρησιμοποιείται για την συντήρηση του κρέατος, δεν έχει καμία χρήση ως προσθετική ουσία στο γάλα.

Τα τρία παιδιά τα οποία έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου γάλακτος ήταν μικρότερα των δύο ετών.

Χθες Κυριακή πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι 19 από τους δηλητηριασθέντες, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους, μετέδωσε το πρακτορείο.

Η γαλακτοβιομηχανία της Κίνας έχει στιγματιστεί από το 2008 από το σκάνδαλο του γάλακτος που ήταν μολυσμένο με μελαμίνη, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι παιδιών και ουρολογικά και νεφρολογικά προβλήματα σε περίπου 300.000 ακόμη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Previous Τρώει σοκολάτα και πιάνει τα... 220
Next Οι γονείς μικρών παιδιών τρέφονται χειρότερα σε σχέση με τους άτεκνους

No Comment

Leave a reply