“Αγιασμένες θερμίδες”


Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern «αποκάλυψε» πως οι νέοι που εντρυφούν σε θρησκευτικές δραστηριότητες μια φορά την εβδομάδα έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ως μεσήλικες!

Υπάρχουν και προηγούμενες έρευνες που συνδέουν τη θρησκευτική δραστηριότητα με την παχυσαρκία, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες απέδειξαν το πώς η αυξημένη ενασχόληση με τα θρησκευτικά προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους.

Παρακολουθώντας το βάρος των συμμετεχόντων στην έρευνα για καιρό και θέτοντας τις διαφορές ανάμεσα στην ηλικία, τη φυλή, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα και φυσικά το δείκτη μάζας του σώματος, η ομάδα της Σχολής έδειξε πως «οι έχοντες φυσιολογικό βάρος νέοι με μεγάλη θρησκευτική δραστηριότητα είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι».

Και αυτό γιατί όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, οι νέοι που εμπλέκονται σε θρησκευτικές δραστηριότητες είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν επιπλέον γεύματα την ημέρα πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Παρ’ όλα αυτά παρατήρησαν πως οι νέοι αυτοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να πιουν αλκοόλ ή να καπνίσουν και γενικά είναι πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία με τους άλλους.

Πηγή:
zougla.gr

Previous Απρίλιος 2011
Next Ακατάλληλο προιόν

No Comment

Leave a reply