Φανερωμένος Μιχάλης – Chef στο Kitchen Bar


10 ερωτήσεις του cooknews.gr

στον  chef του μήνα

Για αυτόν τον μήνα

“ανακρίνουμε”

τον ΜΙΧΑΛΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΟ

Chef στο Kitchen Bar


1. Πόσο έχει επηρεάσει η “κρίση”  την σχέση ποιότητας-ποσότητας φαγητού, στον πελάτη-μισθωτό των 800-1000 ευρώ?

To σίγουρο είναι πως πλέον οι πελάτες μετράνε περισσότερο τις επιλογές τους και φαίνονται να είναι ικανοποιημένοι και με λιγότερα είδη στο τραπέζι τους στα καταστήματα εστίασης. Δεν έχουν όμως χάσει ακόμα την όρεξή τους για μια έξοδο καθώς τις τελευταίες μέρες που ήταν καλός ο καιρός άδραξαν την ευκαιρία.

2. Ποιοι θεωρείτε  (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί ως καταναλωτές και γιατί ?

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στα δύο φύλα απλά μπορώ να πω πως τελευταία επειδή η κουζίνα είναι της μόδας δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για το φαγητό γενικότερα και φυσικά υπάρχουν και οι κλασικοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα..

3. Πείτε μας μία δύσκολη  επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?

Οι πρώτες μου μέρες στο Kitchen Bar που για περίπου 7 μήνες ήταν τόσο πρωτόγνωρα δυνατοί για όλους. Φυσικά το μόνο που κάναμε ήταν απλά να δουλεύουμε απίστευτες ώρες για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις.

4. Από την εμπειρία σας  ποια 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά ?
Αγάπη, αγάπη και αγάπη με όλη τη σημασία της λέξης αυτής.

5. Ποια κουζίνα σας “κερδίζει” περισσότερο και γιατί?

Η μεσογειακή γιατί ο κάθε chef μαγειρεύοντας ανακαλύπτει ξανά τις παιδικές του γευστιικές αναμνήσεις.

Συμπληρώστε τις φράσεις…

6.  Αγαπημένη  πόλη-τόπος  είναι… Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη

7.  Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω… Θέλω δε θέλω στην δουλειά

8.  Εάν δεν ήμουνα chef … Θα ήθελα να είμουν στέλεχος διαφημιστικής

9.Ένα  ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι… Δεν θυμάμαι ποτέ τις συνταγές που κάνω για πρώτη φορά και έτσι έχω πάντα κάποιον στο πλάι μου για βοήθεια.

10. Εκτιμάω πολύ… Αυτούς που μπαίνοντας στη δουλειά για πρώτη φορά δε λένε ποτέ όχι.

————————————————–

Συνταγές

Χαμον με λαχανικά σχάρας

Για τέσσερα άτομα

500 γρ ψημένα λαχανικά της προτίμησής σας
12 φέτες ισπανικό χαμον
8 λεπτές φέτες λεπτοκομμένη μοτσαρέλλα
Λίγα φιλέτα ελιάς και λιαστές ντομάτες για γαρνίρισμα

Κάνουμε τα λαχανικά και την μοτσαρέλλα μικρά σάντουιτς και τυλίγουμε με το χαμον. Ψήνουμε στο φούρνο με λίγο λάδι στους 180oC για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το χαμον. Γαρνίρουμε με τις ελιές και τις λιαστές + λίγο μπαλσάμικο με ελαιόλαδο.

Φιλέτο μοσχαρίσιο σχάρας με πουρές μελιτζάνας και σάλτσα από κόκκινο κρασί

Για δύο άτομα
400 γρ φιλέτο μόσχου
Πουρέ από 4 ψητές μελιτζάνες
500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
150 ml σάλτσα ντεμι-γκλας
100 ml κρέμα γάλακτος
Λίγα καπαρόφυλλα και κρεμμυδάκια γλασσέ για γαρνιτούρα

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τον πουρέ και τον δένουμε με την κρέμα. Ψήνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε πάνω σε ένα μικρό βουναλάκι από πουρέ.

Μειώνουμε το κρασί σε δυνατή φωτιά και μόλις μείνει το ένα πέμπτο δένουμε με την ντεμι-γκλας. Γαρνίρουμε και σερβίρουμε.

Cheese Cake με κολοκύθα

Για ένα cheese cake

500 γρ πουρέ από κολοκύθα
300 γρ τυρί κρέμα ή ανθότυρο
150 γρ γιαούρτι
1 τεμάχιο γάλα ζαχαρούχο
3 αυγά
70 γρ μέλι

Για την βάση

1 μεγάλο πακέτο μπισκότα Digestive σπασμένα
100 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ φουντούκι ωμό τριμμένο

Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης και τα στρώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση. Με ένα μίξερ ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και το ψήνουμε όλο μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μία ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με λίγη butterscotch sauce και λίγη σαντιγύ. Αν δεν έχουμε butterscotch sauce  μπορούμε να βάλουμε λίγο μέλι ή παγωτό με γεύση καραμέλα ή γεύση ξηρών καρπών.

Previous KALIMERA BREAKFAST 2011
Next 21η DETROP 2011

No Comment

Leave a reply