Φεβρουάριος 2011


Γειά σας και χαρά σας..

Φεβρουάριος μήνας πια (δεν μας παίρνει να καθυστερήσουμε κι άλλο για το editorial

γιατί ο Φεβρουάριος τελειώνει γρήγορα και θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα…!)

Ελπίζω να σας βρίσκω καλά …στην υγεία πάνω από όλα…για την διάθεση δεν ξέρω , μπορώ απλά να μεταφέρω αυτό που νιώθω από συναδέλφους μάγειρες (το chef παραφορέθηκε…) , σερβιτόρους και όλους τους υπόλοιπους που ασχολούνται με το κομμάτι εστίαση-τουρισμός-γαστρονομία.

Ένα μούδιασμα και μια αμηχανία για την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται, για την HORECA που ήταν πετυχημένη μεν, απουσίαζαν πολλοί όμως δε, για τις νέες επαγγελματικές προκλήσεις που είναι εμφανέστατα συρρικνωμένες αλλά φυσικά και με το σκεπτικό που κρατάει πολλούς από εμάς ζωντανούς στο κυνήγι του αμερικ… εχμ…Ελληνικού όνειρου ήθελα να πω.

Το σκεπτικό αυτό λέει ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες και όταν ανοίγεις τις αγγελίες και βλέπεις ότι δουλειές δεν υπάρχουνε..τότε σου ανοίγεται ίσως πιο εύκολα ο δρόμος για να κάνεις κάτι δικό σου.

Έχω προσωπική εμπειρία για το άνοιγμα επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρέπει να σας πω ότι ο θυμός και η αγανάκτησή μου για την διαδικασία που ακολουθείται στο άνοιγμα ενός μαγαζιού με συνοδεύει ακόμα.

Ειπώθηκε στις ειδήσεις ότι σε 30 μέρες με 2000 ευρώ στην Ελλάδα ανοίγεις στην καλύτερη περίπτωση μια ΕΠΕ (υγειονομικού ενδιαφέροντος ), ενώ έξω στις μισές των μισών μέρες και στα μισά των μισών λεφτά.

Βρε…και πως θα συντηρηθούν οι γύρω γύρω?

Α…όλα κι όλα…

Μπορεί να παινεύονται οι Καλαματιανοί και οι Κρητικοί για το καλό λάδι τους, αλλά για το καλό λάδωμα,

όλοι σ αυτή την χώρα έχουμε ίσες και ίδιες ευκαιρίες για να διαπρέψουμε !!

Οι επιδοτήσεις καθυστερούν, προγράμματα επιχορηγήσεων δεν υπάρχουν και πολλά,

(τα μισά μας τα κρύβουν)

οι διαδικασίες ένας γολγοθάς και μετά απορούμε

γιατί δεν ανοίγουν καινούρια μαγαζιά και γιατί δεν υπάρχουν δουλειές….

Θεωρώ ότι η ανοχή και η υπομονή που κάναμε έφτασε στο τέλος της…

Από εδώ και μπρος όποια άλλη υποχώρηση γίνεται στα κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών από την πολιτεία, χωρίς να έχει ανταποδοτικό αποτέλεσμα στο βιοτικό επίπεδό τους, στην ευημερία τους ή έστω στην δημιουργία κινήτρου για να αρχίσει να αλλάζει κάτι όσον αφορά την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θα είναι απλά καταστροφική !

Εσείς οι από πάνω προσέχετε τους από κάτω”

φώναζε ο Βέγγος …και είναι τόσο επίκαιρη η ατάκα του αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ και αρκετό καιρό οι πολιτικοί μας ευθαρσώς διάλεγαν τα ψηλά διαμερίσματα της ετοιμόρροπης πολυκατοικίας (Ελλάδας) που μένουμε τόσα χρόνια..

Kαι μπορεί τα κάτω διαμερίσματα να είναι μέσα στην σκόνη και την βαβούρα και εσείς (πολιτικοί) να διαλέγατε πάντα τα επάνω διαμερίσματα (με θέα και extra ανέσεις), όμως μην ξεχνάτε ότι τα θεμέλια όλης της οικοδομής είναι κοντά στους κάτω.

.και αν σκάσει μια βόμβα εκεί…τότε μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά…

με υπομονή….και επιμονή…

για το cooknews.gr

Ανδρεάδης Τάσος

Previous “Μεσογειακό άδειασμα”
Next Ευρωπαικό μπλόκο στην συγχώνευση Αegean-Olympic Air

No Comment

Leave a reply