1ο  Π α ν ε λ ή ν ι ος    Δ ι α γ ω ν ι σ μ ός   Τ υ ρ ι ο ύ   ΦΕΤΑΣ


 

Π ρ ο κ ή ρ υ ξ η   σ υ μ μ ε τ ο χ ή ς  στον

1ο Π α ν ε λ ή ν ι ο    Δ ι α γ ω ν ι σ μ ό   Τ υ ρ ι ο ύ   ΦΕΤΑΣ

 

Γαστρονομία…η τέχνη της Δημιουργίας!

 

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι στις 12 Μαρτίου 2011 οργανώνει στη Θεσσαλονίκη τον

 

1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “ Flavor & TasteΤυριού ΦΕΤΑΣ

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των Ελλήνων τυροκόμων και να βοηθήσει στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί παράλληλα με τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής που λαμβάνει χώρα στην 21η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP 2011 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 11-13 Μαρτίου 2011. Το γεγονός αποτελεί πρωτοτυπία της Λέσχης και θα γίνει θεσμός με σκοπό τη σύνδεση των Ελλήνων παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παραγωγοί με άδεια ελληνικού τυροκομείου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και σχετική άδεια τυποποίησης Φέτας Π.Ο.Π. από τον ΟΠΕΓΕΠ (Agrocert).

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Υπεύθυνοι για το Διαγωνισμό είναι ο δρ. Μπόσκου Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και ο κ. Γεώργιος Παλησίδης (6973453331), Επιστημονικός Συνεργάτης από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Γαστρονομίας).

 

ΒΡΑΒΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ ΝΙΚΗΤΩΝ

* Οι νικητές του Διαγωνισμού θα υπογράψουν Ιδιωτικό Συμφωνητικό με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος κ. Νικόλαο Πανταζόπουλο για τη χρήση ειδικού σήματος βράβευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του τυποποιημένου προϊόντος ΦΕΤΑΣ  που θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό.

* Τα βραβεία είναι:

1η θέση   ΧΡΥΣΟ βραβείο,

2η θέση   ΑΡΓΥΡΟ βραβείο,

3η θέση   ΧΑΛΚΙΝΟ βραβείο.

* Δίπλωμα συμμετοχής σε όλες τις εταιρίες που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00  θα  πραγματοποιηθεί η τελετή  απονομής  των  βραβείων καθώς  και  των  διπλωμάτων  συμμετοχής  σε  όλους  τις  διαγωνιζόμενους τυροκόμους.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

I.   Αποστολή με μεταφορική ενός μικρού σφραγισμένου δοχείου τυριού (3Kg έως 5Κg)  με άλμη στα γραφεία της Λέσχης στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στο όνομα κ. Χρήστος Γκότσης (6973661092), Αρχιμάγειρας. Στοιχεία αποστολής: Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «Ολύμπιος Ζευς», Δ.Ε.Θ. περίπτερο 15, Εγνατίας  154, τ. κ. 54636,Θεσσαλονίκη, τηλ.&Fax 2310 291.845, e-mail: info@chefsclub.gr .

II. Η γευστική δοκιμή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ώρα 11:00 πμ από  ειδική επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από: Chefs de cuisine, Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφοι, Εστιάτορες, Έμποροι Τροφίμων κ.α..

III.    Η αξιολόγηση θα αφορά τα κύρια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τυριού (υφή, χρώμα, άρωμα και γεύση) καθώς και της ολική ευαρέσκεια του προϊόντος. Θα τηρηθεί κωδικοποιημένη διαδικασία με «τυφλά» δείγματα και θα εφαρμοστούν αυστηρά πρωτόκολλα γευστικών δοκιμών .

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

300€ για κάθε συμμετοχή, τα οποία θα κατατεθούν στο λογαριασμό τραπέζης της Λέσχης (Εθνική Τράπεζα 223/966540-42, εμφανιζόμενο όνομα Κωνσταντίνος Δόσης) μέχρι τις 11 Μαρτίου 2011 αναφέροντας την επωνυμία του παραγωγού.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ

Το  Δ.Σ.  της  Λέσχης  έχει  το  δικαίωμα  να  ακυρώσει  καθολικά  το  διαγωνισμό  όταν  προκύψει  ανωτέρα  βία, χωρίς  να  είναι  υπόχρεο  στην  οποιαδήποτε  οικονομική  απαίτηση  αποζημίωσης. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα σας ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού.

 

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού

 

Υποστηρικτές των εκδηλώσεων

ΕΦΕΤΗ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΕΟΤ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας

 

 

Previous “Καλάθι αγροτικών προϊόντων”της Πελοποννήσου
Next Η χρυσή συνταγή της επιτυχίας στον ΟΜΗΡΟ

No Comment

Leave a reply