“Μεσογειακό άδειασμα”


Πήραν πίσω» τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα

Η Ελλάδα δεν θα διοργανώσει, τελικά, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, όπως αποφάσισε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) κατά τη σημερινή (28/01/2011) συνεδρίασή της στο Παρίσι. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το αθλητικό τμήμα του ΣΥΝ στην οποία τονίζει:

Ο Συνασπισμός εδώ και χρόνια καλούσε τις κυβερνήσεις να επιστρέψουν τους Μεσογειακούς Αγώνες στους ιδιοκτήτες τους, κρίνοντάς τους ως επιζήμιους για την οικονομική, περιβαλλοντική και αθλητική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.
Επρόκειτο για μια διοργάνωση για την οποία ήταν να κατασπαταληθούν πάνω από 135 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη δηλώσει πρέπει να διατεθούν για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών στις κοινωνικές υποδομές ολόκληρης της περιφέρειας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά απόλυτη πολιτική ανεπάρκεια, αντί να επιστρέψει τους αγώνες όταν έπρεπε και οπωσδήποτε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, μέτρησε το μικροπολιτικό της όφελος περισσότερο από το διεθνή διασυρμό της χώρας.
Δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η Νέα Δημοκρατία που έπαιξε στο ίδιο παιχνίδι εξυπηρέτησης γνωστών διεθνών και εγχώριων συμφερόντων, παρά την αρνητική εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων που ακόμα πληρώνουμε. Η ευθύνη είναι δικομματική.

Πηγή : agrotypos.gr

Previous To κράτος των παχύσαρκων
Next Φεβρουάριος 2011

No Comment

Leave a reply