Πιέσεις από αλευροβιομηχάνους για αυξήσεις


 

 

 

Ανατιμήσεις στα άλευρα και το ψωµί φοβάται η αγορά για το επόµενο διάστηµα, καθώς οι συνεχείς αυξήσεις στις διεθνείς αγορές έχουν εκτοξεύσει τις τιµές των σιτηρών. Χθες, µετά τη συνάντηση που πραγµατοποίησαν στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αρτοποιοί και αλευροβιοµήχανοι µε τον υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μ. Μούσιος δήλωσε πως οι προµηθευτές αλεύρων έχουν ειδοποιήσει για µεγάλες αυξήσεις στα άλευρα στο τέλος του Ιανουαρίου.

«Συνιστούµε στα µέλη µας ψυχραιµία. ∆εν θα µετακυλίσουµε αυξήσεις λόγω ΦΠΑ, όµως θα δούµε τι θα κάνουνοι αλευροβιοµήχανοι και από εκεί και πέρα θα πράξουµε ανάλογα. ∆εν υπάρχει θέµα αύξησης της τιµής προς το παρόν». Από την πλευρά τους, οι αλευροβιοµήχανοι µιλούν για διπλασιασµό των τιµών των σιτηρών από τον περασµένο Ιούλιο, προσθέτοντας ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε οι επιπτώσεις να είναι οι µικρότερες δυνατές. Σηµείωναν µάλιστα ότι, αν οι ανατιµητικές τάσεις στο σιτάρι συνεχιστούν και η τιµή του φτάσει στο τέλος του µήνα στα 35 λεπτά το κιλό, από 32 σήµερα, οι αυξήσεις στο αλεύρι θα είναι αναπόφευκτες. Ρόβλιας: Δεν θα ανέβουν οι τιµές
Πάντως ο Ντίνος Ροβλιας διαβεβαιώνει ότι η τιµή του ψωµιού δεν θα αυξηθεί. Μάλιστα, επεσήµανε ότι οι εκπρόσωποι των αρτοποιών και των αλευροβιοµήχανων υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να απορροφηθεί ακόµα και η αύξηση του ΦΠΑ.

Πηγή : tanea.gr

Previous Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ KONTA ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ «ΑΝΑΔΥΣΗ»
Next Πως πρέπει να τρώμε τα φρούτα & τα λαχανικά

No Comment

Leave a reply