Οι mini εξομολογήσεις του Λευτέρη Λαζάρου


 

Μικρά μυστικά του επιτυχημένου chef Λευτέρη Λαζάρου, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ειδικά από την ημέρα που έλαβε μέρος ως κριτής στον διαγωνισμό μαγειρικής του Mega «Master Chef».

Καταρχήν παραδέχεται ότι ως chef, είναι φωνακλάς αλλά και δίκαιος. «Άλλωστε η κουζίνα είναι αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να χαλαρώνει». Ο κύριος Λαζάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, ο πατέρας του ήταν καραβομάγειρας και η μητέρα του νοικοκυρά. Στα 13 του χρόνια «έπιασε» κατσαρόλα στα καράβι, ενώ από τα 18 έως τα 20 βρέθηκε στην Ιταλία κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα στην κουζίνα.

Για την Ευγενία Μανωλίδου τι πιστεύει; «Η Ευγενία Μανωλίδου θα ήταν γλυκό του κουταλιού. Πρέπει να το τρως αργά» λέει ο ίδιος και όσο για τους άλλους κριτές απαντά: «Ο Σκαρμούτσος, θα του έριχνα λεμόνι στη μούρη να τον ξινίσω λίγο», αναφέρει και συνεχίζει: «Είναι ψυχούλα ο Δημήτρης. Ο Λουκάκος θα ήταν παντεσπάνι, να του ρίξεις σιρόπι πάνω του. Είναι γλυκό παιδί και πρέπει να τον πας σιγά – σιγά».

Το 2000 προσεκλήθη από το Αθήνα 2004 και εκπροσώπησε την ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς του Σύδνεϋ. Το 1987 φτιάχνει το Βαρούλκο, το εστιατόριο του, το οποίο κατέχει διάκριση αστεριού Michelin. Ο Ηλίας Μαμαλάκης, κριτής του διαγωνισμού μαγειρικής του Ant1 «Top Chef» είναι πολύ φίλος του. Θεωρεί ότι το «Top Chef» δεν πήγε τόσο καλά όσο το «Master Chef» ίσως γιατί δεν ήταν καθημερινό, δεν είχε συνέχεια.

Έχει φίλους παιδικούς: «Δυστυχώς τους κρατάω και με βασανίζουν επειδή μένουν στο εξωτερικό», λέει χαριτολογώντας και καταλήγει: «Πάντως είμαι ο μόνος που έχει μαλλιά».

Τον ενδιαφέρει να συχνάζει στο μαγαζί του ο απλός κόσμος. Το 1974 βρέθηκε ως μάγειρας στην Τυνησία και το Μαρόκο. Έχει κάνει δύο γάμους και έχει τρία παιδιά, έναν γιο με την πρώτη του σύζυγο και δύο κόρες με την δεύτερη σύζυγό του. Η πρώην σύζυγός του έχει βαπτίσει την κόρη του, που απέκτησε με την δεύτερη γυναίκα του.

Τέλος, φαίνεται πως τα παιδιά του θα ασχοληθούν με τη μαγειρική.. Όπως και να το κάνουμε έχουν έμφυτο το ταλέντο!

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Previous Η ιπποκράτεια δίαιτα κατά της γήρανσης
Next Η εξήγηση του Μαμαλάκη για τα νούμερα του Top Chef

No Comment

Leave a reply