Νοέμβριος 20105 ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

&

5 ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

Για Master chef

και

Top chef

master chef – μου αρέσει

  1. Που τα πιάτα είναι κατανοητά ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν προχωρημένες γνώσεις μαγειρικής (πάντως το εντεράκι στην γαρίδα δεν το καθαρίζουν ακόμα και πολλοί προχωρημένοι εστιάτορες-μάγειρες)
  2. Που σχεδόν κάθε μέρα βλέπω και μια διαφορετική δοκιμασία για τους διαγωνιζόμενους.
  3. Να ακούω τον Λευτέρη Λαζάρου να μιλάει για αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα (και όχι μόνο…)
  4. Που εκτός από τους επιλεγμένους κριτές συμμετέχουν και άλλοι chef -γευσιγνώστες και άλλοι άνθρωποι που τέλος πάντων έχουν να πουν κάτι παραπάνω για τα τελικά πιάτα.
  5. Που η Μανωλίδου είναι σχετικά διακριτική στον ρόλο της και δεν χώνει πολύ την μύτη της στο μαγείρεμα.(όταν το έκανε με το μίξερ,..είδατε τι έγινε!)

master chef – δεν μου αρέσει

  1. Που σιγά σιγά έγινε reality – κόντρες, καρφώματα και τάση για να ανεβάσουμε τα νούμερα και όχι να ασχοληθούμε με την ουσία (ή μήπως αυτή είναι η ουσία τελικά ?)
  2. η ανομοιογένεια στην τεχνική κατάρτιση των διαγωνιζομένων. Με μπερδεύει όταν συγκρίνω εκείνον με το καπέλο που κατέχει το θέμα με την κυρία με τα κόκκινα μαλλιά που μαγειρεύει ωραία σπιτικά, χωρίς να γνωρίζει την τρούφα ή ίσως το αυγό ποσέ..
  3. Που τους βάλανε όλους να μένουν στο ίδιο σπίτι.. θα μου πείς ..εσένα τι σε κόφτει ρε φίλε ? Αλλά να..από εκεί αρχίζει το 6 !
  4. Η ώρα .. δεν αντέχω να κάθομαι τόσο αργά ..(θα μου πείτε ράδιο Αρβύλα είναι αυτοί, τι θα αντιπαραθέσουμε?) .Νομίζω ότι το 21:00 θα ήτανε ότι έπρεπε.
  5. Οι διαφημίσεις που κρατάνε πολύ…(έτσι νομίζω τουλάχιστον).Μέχρι να ξαναρχίσει μπαίνει σφήνα ο Bob Σφουγγαράκης του Νικόλα μου και όλα τελειώνουν εκεί…

top chef – μου αρέσει 1. Η κριτική επιτροπή με αποκορύφωμα τον Χριστόφορο Πέσκια, του οποίου την πορεία και τις συνταγές διάβαζα εδώ και χρόνια στο Ευ ζην και σε άλλα περιοδικά. Ξέρει σίγουρα πολλά από κουζίνα και ανεβάζει τον πήχη των γευστικών απαιτήσεων. 2. Το ανεβασμένο επίπεδο των διαγωνιζομένων παιχτών που όλοι είναι χρόνια επαγγελματίες και συνεπώς έχεις ανάλογες απαιτήσεις από την δουλειά τους. 3. Που η κριτική επιτροπή διαλαλεί ότι οι απλές και καθαρές γεύσεις είναι αυτές που εκτιμώνται περισσότερο, ειδικά σε κλασσικές συνταγές που το να τις πειράξεις μπορεί να τις απογειώσει ή κάλλιστα να τις χαντακώσει στα τάρταρα…(αξέχαστε Κωνσταντάρα…) 4. Οι διαφορετικές εναλλαγές και δοκιμασίες στις οποίες υπόκεινται οι παίχτες. Μου άρεσε το μαγείρεμα για παιδιά, η φάρμα και η ιχθυόσκαλα. Ελπίζω και σε πιο ακραίες δοκιμασίες.. 5.Το ότι το γυναικείο στοιχείο εισέβαλε δυναμικά στην μαγειρική υψηλού επεπέδου.. Έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ό,τι οι συντηρητικές κουζίνες μπορεί να τις στερούσαν τα προηγούμενα χρόνια. top chef – δεν μου αρέσει

Το πως καταλήγει να είναι κάποιος υποψήφιος μερικές φορές…νομίζω ότι προφυλάσσονται κάποιοι άδικα και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση κάποιες φορές μπορεί να μην είναι αυτοί που θα έπρεπε.

Ο «κακός» Ηλίας Μαμαλάκης …τον είχα συνηθίσει να τα πηγαίνει καλά με τα μαγείρια και τώρα μου κακοφαίνεται.(ανέλαβε ρόλο κριτή θα μου πείτε και επιβάλλεται να είναι έτσι – συμφωνώ…δώστε μου λίγο χρόνο να το συνηθίσω…)

Που νιώθω ότι βάζουνε τους διαγωνιζόμενους να μαλώσουν ή να βγάλουν ίντριγκες ντε και καλά…απαραίτητο το τριπάκι και τους παρασέρνει μάλλον ύπουλα (για τον ΑΝΤ 1 το ύπουλα σημαίνει έξυπνα ).

Λόγω του επιπέδου πάντως, αυτά θα έπρεπε να λείπουν.. Που παίζει μια φορά την εβδομάδα ..θα ήθελα μια επανάληψη κάποια στιγμή..

(να μην λέμε και μεγάλες κουβέντες γιατί άμα αρχίσει ο ΑΝΤ 1 με τις επαναλήψεις, μπορεί να το φτάσει μέχρι «Κωνσταντίνου και Ελένης» επίπεδο – δεν έχει πιο κάτω). Που η Νάντια Μπουλέ είναι διακριτική στον ρόλο της και λέει λίγα (δυστυχώς) βάσει διαλόγων. Μου βγάζει κάτι σαν να συμπάσχει με τους παίχτες και αυτό μου αρέσει. Τελειώνει γρήγορα όμως και απότομα.. πριν καν να μπορέσεις να το καταλάβεις..

για το cooknews.gr Aνδρεάδης Τάσος

(κάθε μέρα -Δευτ-Παρ. τα λέμε ραδιοφωνικά στον 105.5 rock (Θεσσαλονίκη) 6 με 8 το πρωί και κάθε 2η Κυριακή του μήνα τα λέμε «έντυπα» στο «Sunday Cooking» (με τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής)

Previous ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ - EXECUTIVE CHEF ΣΤΟ HYATT REGENCY THESSALONIKI
Next Πρόγραμμα διατροφής για τον Robbie Williams

No Comment

Leave a reply