Φυλακή πολυτελείας..


 

 

Σολάριουμ, λασπόλουτρα, Skype και μηχάνημα για υπερηχογραφήματα θα έχει από εδώ και μπρος μία ρωσική φυλακή, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, αλλά και η υγεία, των κρατούμενων.

Η Ρωσία έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις για τις φυλακές της, οι οποίες έχουν υπεράριθμους κρατούμενους και ελλιπείς παροχές υγείας.

Ο Sergei Telyatnikov διευθυντής της φυλακής Butyrka στη Μόσχα, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε την τοποθέτηση σολάριουμ και σπα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, προσθέτοντας ότι οι σχετικές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες στο τέλος του χρόνου, ενώ οι κρατούμενοι που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο.

Στις φυλακές της Butyrka είχε αφήσει το 2009 την τελευταία του πνοή ένας γνωστός ρώσος δικηγόρος, ο Sergei Magnitsky, ο οποίος λίγο πριν το θάνατό του είχε καταγγείλει ότι κρατείται παράνομα και χωρίς να λαμβάνει καμία ιατρική περίθαλψη.

Οι υποστηρικτές του τόνιζαν ότι ένα υπερηχογράφημα θα μπορούσε να του είχε σώσει τη ζωή.

Οι φυλακές Butyrka χτίστηκαν τον 19ο αιώνα και σε αυτές είχαν φυλακιστεί πολλοί διάσημοι Ρώσοι, όπως οι συγγραφείς Alexander Solzhenitsyn και Isaak Babel, ενώ εκεί πέθανε και ο ανιψιός του Χίτλερ, Heinrich.

 

Πηγή : skai.gr

 

Previous Αγορές με διαφορά..στήθους
Next Αίτηση Π.Ο.Π για το Ξύγαλο Σητείας

No Comment

Leave a reply