Γάμος με πολλά οφέλη..


 

 

 

Μέχρι κα730 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να αποφέρει στη βρετανική οικονομία ο γάμος, τον ερχόμενο χρόνο, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Μόνο οι αγορές, κατά κύριο λόγο τροφίμων και ποτών, προκειμένου να εορταστεί με κάθε λαμπρότητα, όπως ταιριάζει, ο βασιλικός γάμος, ο οποίος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ημέρα αργίας, εκτιμάται πως μπορεί να αποφέρει 380 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο οικονομικών ερευνών Verdict.

Οι πωλήσεις κυπέλλων με τα πρόσωπα των νεόνυμφων και άλλων σουβενίρ θα φθάσουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη που θα ρεύσουν στα ταμεία των τομέων των μεταφορών και του τουρισμού λόγω του γεγονότος εκτιμώνται από την πλευρά τους σε περίπου 250 εκατ. ευρώ.

«Κάτι τέτοιο ενδέχεται να μοιάζει υπερβολικό, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη πως αυτό το μέγιστο γεγονός δεν θα έχει παγκόσμια επιρροή, και όχι μόνον βρετανική εμβέλεια», υπογραμμίζει στο ανακοινωθέν της η Verdict.

Η ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Γουίλιαμ χαιρετίστηκε από τους οικονομικούς κύκλους ως χαρμόσυνο άγγελμα σε μία στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να εφαρμόσει την πιο αυστηρή πολιτική λιτότητας, που έχει καταρρακώσει το ηθικό των Βρετανών.

«Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Οι παμπ, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια θα επωφεληθούν περισσότερο από την αύξηση της κατανάλωσης του κοινού», υπογραμμίζει ο Μανόι Λάντουα, αναλυτής της ΕΤΧ Capital.

Πηγή : skai.gr

 

Previous Αίτηση Π.Ο.Π για το Ξύγαλο Σητείας
Next Προβλήματα ρευστότητας για τις βιομηχανίες της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας

No Comment

Leave a reply