Οκτώβριος 2010



Master chef

VS

Top Chef

VS

Iron Chef

VS VS VS VS…….

Γειά σας και χαρά σας..

Μήνας Οκτώβριος λοιπόν όχι μόνο στα λόγια άλλα και στην πράξη μιας και η θερμοκρασία εδώ και αρκετές ημέρες είναι χαμηλή βάζοντας για τα καλά στο τριπάκι του ξεδιαλέγματος φθινοπωρινά- χειμωνιάτικα ρούχα. Εκεί τουλάχιστον τα ξεμπερδεύουμε. Εκεί που φαίνεται να χάνουμε την μπάλα ή μάλλον την κουτάλα είναι στα τηλεοπτικά-μαγειρικά- δρώμενα που δεν ξέρουμε που να πρωτοκοιτάξουμε. Λίγο η διαφήμιση, λίγο το ότι έλειπαν show σχετικά με την μαγειρική στην χώρα μας μας κάνουν να αδημονούμε να δούμε την προσπάθεια επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Ο καλλωπισμός τύπου Μανωλίδου ή Μπουλέ μάλλον απαραίτητος μιας και ένα καλό ζυμαρικό αναδεικνύεται καλύτερα με μία σάλτσα από επάνω ή και με ένα φρεσκοτριμμένο τυρί που απλά περιβάλλει το πιάτο και δίνει τις δικές του πινελιές στην τελική γεύση. Οι κριτικές ακόμα δεν αρχίσαμε καλά καλά πολλές και διάφορες. Και τι δουλειά έχει ο Λαζάρου εκεί, και ο Botrini είναι στημένος και ..και.. και.. έχουμε μάθει μάλλον να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο. Παρασυρόμαστε από τα media που θέλουν όλο να βγάζουν κουσούρια για να έχουν να ασχολούνται είτε με πρόσωπα, είτε με εκπομπές.

Ναι ρε, ο Botrini είναι στημένος.. ε και ? Αντί να δω τα σικέ μαλώματα βλέπω την πραγματικότητα που υπάρχει πίσω από πολλούς πάγκους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της χώρας μας. Βλέπω νοοτροπίες ανθρώπων καταστηματαρχών, επιχειρηματιών και υπαλλήλων που είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για τέτοια επαγγέλματα. Βλέπω τον αξιοσέβαστο κο Λαζάρου να λέει στον υποψήφιο Master chef ότι κόβεσαι από τους 50 γιατί απλά δεν καθάρισες το μαύρο εντεράκι της γαρίδας ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

Όταν θα λέω στην παρέα μου ότι οι γαρίδες σαγανάκι που μας μοσχοπουλάνε κάποια μαγαζιά είναι απαράδεκτες, ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.. Δεν πάει να φοράει η Μανωλίδου το στραπλες φορεματάκι της.. αυτός που θέλει να πάρει τα διδάγματα για την δουλειά του, θα τα πάρει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο μεγάλος chef μπορεί να αφομοιώσει υλικά, φιλοσοφία επάνω στην μαγειρική, τεχνικές και γεύσεις παίρνοντας ιδέες ακόμα και από ένα παιδικό menu που μόλις του προσέφεραν σε μια κακόγουστη φτηνή πιτσαρία…γι αυτό είναι μεγάλος.. γιατί θα βρει τον τρόπο να ξεχωρίσει ίσως ένα καλό στοιχείο από όλα αυτά και να το ενσωματώσει στην δική του δουλειά, όταν έρθει η ώρα. Θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε την επιλογή να ψυχαγωγηθούμε και να μάθουμε κάποια πράγματα ταυτόχρονα.. στο κάτω κάτω.. το κουμπί στο τηλεκοντρόλ θα κλείσει την τηλεόρασή μας, όταν εμείς το πατήσουμε.. αρκεί να έχει μπαταρία…

Για το cooknews.gr

Aνδρεάδης Τάσος

Previous Φαγητό για όλους
Next Γάλα Όλυμπος

No Comment

Leave a reply