Σεπτέμβριος 2010


Βρε καλώς το, βρε καλώς το, το φθινόπωρο..

Πατήσαμε και τον Σεπτέμβριο και αντέχουμε ακόμα ?

Τότε πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο..

Ήθελα λόγω εποχής να αναφερθώ σε αρκετά πράγματα άλλα για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά αποφάσισα να μην το κάνω.. μιας και να σας πω την αλήθεια το μυαλό μου από τότε που άκουσα για τους μεταλλωρύχους στριφογυρνάει συνέχεια στις εξελίξεις της καθημερινότητάς τους.

Σενάριο βγαλμένο από την ζωή.. σαν να το σκέφτηκε ένα έξυπνο σκηνοθετικό μυαλό και μάλιστα, για να έχει διάρκεια η υποτιθέμενη ταινία ανακοινώθηκε ότι η σήραγγα σωτηρίας που ξεκίνησαν να ανοίγουν θα ολοκληρωθεί σε 3 με 4 μήνες.

Σας θυμίζει reality έ ..? Όχι άδικα..

Κι όμως τα πιο απίστευτα σενάρια τα σκαρφίζεται η ίδια η ζωή.

33 άτομα παγιδευμένα σε 50 τετραγωνικά, μες το σκοτάδι, σε 700 μέτρα βάθος και με τα σημάδια κατάθλιψης να αρχίζουν να μισοφαίνονται σε κάποιους, ο καθένας από αυτούς βάζει κάθε μέρα το δικό του προσωπικό στοίχημα ζωής.

Σε σχετικά παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν έμαθα ότι η απομόνωση οδήγησε σε κανιβαλισμό!

Σε ένα πείραμα πάλι που έκαναν κάποτε οι Αμερικανοί και άφησαν ολομόναχους 5 ανθρώπους σε ένα μέρος για κάποιες ημέρες …έφτασε μια μέρα όπου οι 4 ήθελαν και προσπάθησαν να σκοτώσουν τον πέμπτο της παρέας γιατί δεν τον άντεχαν …!

Καταλαβαίνετε λοιπόν για ποια ψυχικά αποθέματα μπορούμε να μιλάμε..

Σε είδηση που παίζει σήμερα στο cooknews δημοσιεύεται η δήλωση ενός εγκλωβισμένου μεταλλωρύχου ο οποίος αναφέρει κατά λέξη :

«Ονειρεύομαι ένα πλούσιο γεύμα µε τηγανίτες,

ψητό κοτόπουλο, τηγανητές πατάτες

και µια τεράστια ιταλική μπριζόλα.

Πες στον Τόµας να ετοιμάσει ένα µπάρµπεκιου

µε πολλές κρύες μπύρες»

Για φαντάσου…

Ένα άλλο εμπόδιο είναι ότι δεν μπορούν να κανονίσουν ακόμα τον ύπνο τους γιατί δεν ξέρουν πότε ξημερώνει και πότε νυχτώνει.. και πρέπει κάποιος λέει, να τους το «επιβάλλει» για να βοηθηθούν και να ξεκουραστούν, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών θα παρουσιάσουν σίγουρα σύμφωνα με τους ειδικούς προσωρινή (?) τύφλωση και θα έχουν προβλήματα με την όραση τους..

Δυνατή τους ελπίδα το γεγονός ότι εξασφαλίζουν την τροφή τους από ένα σημείο που μπορεί και περνάει μια σακούλα με τα απαραίτητα.

 

Αν καταφέρουν να βγουν από εκεί σώοι και αβλαβείς κατά το δυνατόν θα δώσουν ένα μήνυμα σε χιλιάδες, εκατομμύρια κόσμου που πιστεύει στην δύναμη της ψυχής και του μυαλού γενικότερα. Σε μια δύναμη που τόσο την έχουμε ανάγκη τελευταία και την αναζητάμε όπου υπάρχει… και κάνουν την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους να περνάει και να μην μας ακουμπάει…

Ευχόμαστε να λήξει η περιπέτεια αυτών των ανθρώπων με happy end.

Oι ευχές μας τους συνοδεύουν στον αγώνα που καθημερινά δίνουν.

 

Καλό φθινόπωρο

Για το cooknews.gr

Aνδρεάδης Τάσος

 

Previous O Κλαούντιο Γιάνεζ (εγκλωβισμένος μεταλλωρύχος)είπε:
Next ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 2010

No Comment

Leave a reply