Αποζημιώσεις για τους τουρίστες


greece

Αποζημίωση μέχρι του ποσού των 100 ευρώ την ημέρα θα δικαιούνται στο εξής οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και λόγω απεργιών ή φυσικών καταστροφών, όπως πρόσφατα με την ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, δεν μπορούν να αναχωρήσουν από την Ελλάδα.

Αυτό προβλέπεται σε πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει μία σειρά από εκκρεμότητες σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και το οποίο συζητείται στη Βουλή. Με αφορμή το άρθρο για τις αποζημιώσεις των τουριστών, ο Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην διαφύλαξη και προβολή της εικόνας της χώρας. «Ξεκινήσαμε άσχημα, με κακή καμπάνια, τώρα έχουμε και αύξηση του ΦΠΑ.

Τα 50 ευρώ την ημέρα, δεν θα αλλάξουν τις κακές εντυπώσεις εκείνων που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα ξεμένοντας από βενζίνη» είπε ο κ. Ανδριανός. «Το χάος στα λιμάνια, οι απεργίες (δίκαιες, συνεχίζουμε να τις προστατεύουμε) οι τρεις νεκροί, δημιούργησαν μια τραγική κατάσταση στον τουρισμό στο ξεκίνημα της περιόδου», απάντησε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

«Καταφέραμε όμως, με -30% αφίξεις και -35% έσοδα, να λέμε πως ίσως τελικά, να βρεθούμε στο τέλος με αύξηση αφίξεων και μικρή μείωση στα έσοδα, κάτω του 7%» πρόσθεσε ο κ. Νικητιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) ανέφερε πως «κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει». Η Αριστερά, ωστόσο, εξέφρασε την εναντίωσή της στην συμπερίληψη των απεργιών στα φαινόμενα που απαιτούν αποζημίωση των θιγόμενων τουριστών.

Πηγή : agrotypos.gr

 

Previous Ατέλειωτο ..φαγητό
Next Τουριστικά νέα

No Comment

Leave a reply