Εστιατόριο Barθelonica


 

 2470__DSC2551

 

 

Το Barθelonica είναι ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη όπου από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου οι ίδιοι εργαζόμενοι το διαχειρίζονται.

Δύο βδομάδες πριν περάσει το εστιατόριο στα χέρια τους, οι ιδιοκτήτες τους δήλωσαν ότι η επιχείρηση δεν πάει καλά και ότι θα κλείσει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και είναι αμφίβολο αν θα ξανανοίξει, καθώς και πιο αμφίβολο το πόσοι από αυτούς θα έχουν δουλειά σε περίπτωση που ξανανοίξει. Τους ανακοίνωσαν επίσης ότι θα απολύονταν άμεσα ενώ οι αποζημιώσεις θα τους δινόταν τον Οκτώβριο αν φυσικά είχαν τα λεφτά να τους πληρώσουν.

 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

“Σαν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού/τουρισμού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόλυση στην σημερινή συγκυρία της βαθύτατης οικονομικής κρίσης και των σκληρών αντιεργατικών επιθέσεων, σημαίνει το πέταγμά μας στην εξαθλίωση. Γι αυτό αποφασίσαμε σαν εργαζόμενοι του εστιατορίου να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απαιτήσαμε και κατακτήσαμε από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου να πληρώνουν κάποια από τα έξοδα της επιχείρησης και την ασφάλισή μας, και εμείς να αναλάβουμε τη διαχείριση του εστιατορίου για τους δύο μήνες (Ιούνιο και Ιούλιο) ενώ τον Αύγουστο να μας δοθεί η κανονική άδειά μας.

Σαν εργαζόμενοι του εστιατορίου Barθelonica είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να κλείσει το εστιατόριο που δουλεύουμε αλλά και να μην κλείσει κανένα εστιατόριο και να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Γι’ αυτό συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στο εστιατόριο Banquet.

Το εστιατόριο Barθelonica θα το διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι με την γενική συνέλευσή μας. Οι αποφάσεις για την λειτουργία του θα παίρνονται με πλειοψηφία και όλοι οι συνάδελφοι θα τις εφαρμόζουμε. Ότι περισσεύει από τα έσοδα αφού αφαιρεθούν τα έξοδα, θα μοιράζονται ισότιμα σε όλους τους συναδέλφους. Όλοι οι συνάδελφοι θα δουλεύουμε τις ίδιες ώρες εργασίας στις ίδιες θέσεις εργασίας που ήμασταν και πριν.

Επιπλέον αποφασίσαμε να προσφέρουμε 30% έκπτωση σε όλους τους πελάτες του εστιατορίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης να μας στηρίξουν ενεργά σε αυτή μας την προσπάθεια να σώσουμε τις δουλειές μας για να μην πεταχτούμε στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Το εστιατόριο Barθelonica βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, στη Βενιζέλου 3, μέσα στη στοά Ρογκότη, 1ος όροφος. Τηλ. 2310 225 242. Ωράριο λειτουργίας: από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1 το βράδυ. Κάθε Κυριακή θα είμαστε κλειστά.

Οι εργαζόμενοι του Εστιατορίου BARΘELONICA.”

 

 

Previous ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Next Η Βέφα Αλεξιάδου είπε..

No Comment

Leave a reply