Γιορτή Αγροτουρισμού με άρωμα.. μαστίχας


mastiha_tear2

Καθιερώθηκε πλέον η γιορτή Αγροτουρισμού με θέμα τη Μαστίχα, που διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο στο Δημοτικό Κήπο στη Χίο και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2010.

Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, θα τελέσει τα εγκαίνια της γιορτής Αγροτουρισμού στις 30 Ιουλίου, ενώ θα έχει μεταξύ άλλων συνάντηση και με την ένωση μαστιχοπαραγωγών.

Η εκδήλωση έχει κεντρικό θεματικό άξονα την προβολή και προώθηση, μέσω της γνωριμίας με το κοινό, των τοπικών προϊόντων, της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου. Αποτελεί ένα πανόραμα γεύσεων και πολιτισμού που προσελκύει σημαντικούς εκθέτες και πλήθος επισκεπτών και αποτελεί πλέον θεσμό στην καλοκαιρινή ζωή του τόπου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη γιορτή του 2009 συμμετείχαν περίπου 60 εκθέτες από τη Χίο και από άλλους Νομούς, ενώ την Έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 20.000 Χιώτες και επισκέπτες.

Εκτός από την έκθεση και την πώληση των διάφορων προϊόντων, η εκδήλωση πλαισιώνεται από μια σειρά καλλιτεχνικών και εικαστικών εκδηλώσεων σχετικών με την τοπική τέχνη και παράδοση.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί παραγωγοί και έμποροι τοπικών προϊόντων, οι συνεταιρισμοί, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι φωτογράφοι, οι ιδιοκτήτες αιθουσών τέχνης και εικαστικών εργαστηρίων, καθώς και οι φορείς όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Νομού.

Previous Το νερό ..νεράκι στην Κρήτη
Next ALDI- Aγωνία για τους 700 εργαζόμενους

No Comment

Leave a reply