ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΝΑΝΑΣ – Executive Chef The Met Hotel


tsananas-page

10 ερωτήσεις   του cooknews.gr

στον  chef του μήνα

 

Για αυτόν τον μήνα   ανακρίνουμε τον… Τσανανά Δημήτρη Executive Chef στο ξενοδοχείο ΄΄THE MET΄΄ στην Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

Ξενοδοχείο-εστιατόριο …

 

  1. 1. Πόσο έχει επηρεάσει η “κρίση”  την σχέση ποιότητας-ποσότητας φαγητού, στον πελάτη-μισθωτό των 800-1000 ευρώ? (Κανονικά δεν θα έπρεπε να επηρεάσει καθόλου γιατί στην δουλεία μας  πρέπει να σέβεσαι και να εκτιμάς τον πελάτη γιατί αυτό που του δίνεις πρέπει να είναι εξαιρετικό. Αφού η δουλεία μας εκτός από γευστικό μέρος έχει να κάνει και με την υγεία μας. Όμως τώρα εφόσον κανείς δεν θέλει να κερδίσει λιγότερο  από αυτά που κέρδιζε στο παρελθόν γίνονται κάποιες ποιοτικές και ποσοτικές αλχημείες και αποδέκτης αυτού είναι όπως καταλαβαίνουμε ο πελάτης.   

 

  1. Ποιοί θεωρείς  (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί ως καταναλωτές και γιατί ?(Νομίζω πως είναι οι γυναίκες, γιατί είναι ποιο  ενημερωμένες εάν και μερικές δέχονται και αφομοιώνουν λανθασμένες πληροφορίες για πράγματα που έχουν να κάνουν με το φαγητό και τα προϊόντα).

 

  1. Πες μας μία δύσκολη  επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?(Το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίζω ακόμη και τώρα είναι η μετάδοση πραγμάτων στους συναδέλφους μου. Το αντιμετωπίζω με διάλογο και εξηγώντας τον λόγο και τον τρόπο για των όποιων πρέπει να γίνονται κάποια πράγματα.)

 

  1. Από την εμπειρία σου  ποιά 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά ?(γνώση, παθός , μεράκι , έμπνευση, και σεβασμό στα προϊόντα) .

 

  1. 5. Ποιά κουζίνα σε “κερδίζει” περισσότερο και γιατί? Η ελληνική δημιουργική γιατί μπορώ να πάρω ένα παραδοσιακό φαγητό και να του δώσω μια μοντέρνα μορφή, ή να κάνω διαφόρους ΄΄τρελούς΄΄ συνδυασμούς με τα προϊόντα μας.

Αλώστε η ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες κουζίνες του κόσμου. Το αντίθετο θα έλεγα.

 

 

Συμπληρώστε τις φράσεις…

 

 

6.  Αγαπημένη  μου  πόλη-τόπος είναι το χωρίο μου η Στρατονίκη Χαλκιδικής

γιατί είναι ο τόπος που γεννήθηκα ,μεγάλωσα και συνδυάζει απίστευτα βουνό με

θάλασσα.

 

7.  Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω….( με την οικογένεια μου όταν

βέβαια δεν είμαι στην δουλεία το οποίο είναι σπάνιο φαινόμενο)

 

8.  Εάν δεν ήμουνα chef πιστεύω ότι θα ήμουνα (επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Ή επαγγελματίας  οδηγός σε αγώνες αυτοκίνητου γιατί όπως και στην δουλεία του chef

τα 2 παραπάνω στηρίζονται στο ταλέντο στην  πειθαρχεία και στην λεπτομέρεια)

 

9. Ένα  ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι …(είμαι  ΄΄σπαστικός΄΄  όσο αναφορά

την καθαριότητα και τους κανόνες υγιεινής)

10. Εκτιμάω πολύ…(την ειλικρίνεια την αλήθεια την ευγένεια και το χαμόγελο σε έναν

άνθρωπο)

Previous Ρυζόγαλο για Γκίνες
Next  Septem Mικροζυθοποιία

No Comment

Leave a reply