Υψηλά επίπεδα σε διοξίνες


dioxines 

Υψηλές συγκεντρώσεις καρκινογόνων διοξινών ανιχνεύθηκαν στο 8 % των δειγμάτων τροφίμων και ζωοτροφών που εξετάστηκαν στην Ευρώπη από το 1999 έως το 2008, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) μετά από σχετική της έκθεση που έλαβε χώρα.

 

Στην κατηγορία των τροφίμων, τα υψηλότερα επίπεδα διοξινών καταγράφονται σε προϊόντα από συκώτι ζώων και ψαριών. Στην κατηγορία των ζωοτροφών, το πρόβλημα είναι εντονότερο στα ιχθυέλαια.

 

Η έκθεση εξέτασε περισσότερα από 7.000 δείγματα που συγκεντρώθηκαν από 21 ευρωπαϊκές χώρες.

Previous  Septem Mικροζυθοποιία
Next “ Hangover ”συμβουλές για ανακούφιση

No Comment

Leave a reply