ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ – SENTIDO AEOLOS (MAREBLUE HOTELS AND RESORT)


viktoras-grammenos

 

Πόσο έχει επηρεάσει η “κρίση” την σχέση ποιότητας-ποσότητας φαγητού, στον πελάτη-μισθωτό των 800-1000 ευρώ?

Η κρίση ως φαινόμενο επηρεάζει το φαγητό στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία σε παγκόσμιο επίπεδο , όχι τόσο ως αποτέλεσμα της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, αλλά κυρίως ως αποτέλεσμα του φόβου για το άγνωστο μέλλον.

Έχει κάνει τους πελάτες μας πιο προσεκτικούς και επιλεκτικούς

Δεν παύει όμως να μας δίνει ένα όπλο αντιμετωπίσεις αυτής της καταστάσεις και αυτό δεν είναι άλλο από την άριστη ποιότητα φαγητού σε καλή τιμή .

Επενδύοντας εμείς σαν επαγγελματίες στην ποιότητα θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι


Ποιοί θεωρείτε (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί ως καταναλωτές και γιατί ?

 

Δεν θεωρώ τους καταναλωτές ποτέ ως απαιτητικούς ζητώντας το αυτονόητο δηλαδή αυτό που αγοράζουν να καλύπτει την ανάγκη της αγοράς τους είτε άνδρας είναι είτε γυναίκα

 

Πείτε μας μία δύσκολη επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?

 

Έχουμε ένα δύσκολο επάγγελμα που κάθε στιγμή κάθε μέρα είναι μια κρίσιμη απόφαση δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο αλλά θυμάμαι πολλές καλές στιγμές

 

 

Από την εμπειρία σας ποιά 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά ?

 

Άμα με ρωτούσατε πριν από μερικά χρόνια θα σας έλεγα «αγάπη για την μαγειρική» αλλά σήμερα θα σας έλεγα ότι για να πετύχει κανείς πρέπει να διαθέτει 1) κατάρτιση 2) αγάπη για την μαγειρική και 3) υπομονή

 

Ποιά κουζίνα σας “κερδίζει” περισσότερο και γιατί?

 

Η ελληνική και κατεξοχήν η μεσογειακή κουζίνα στην τωρινή της μορφή όπως πολλοί καταξιωμένοι έλληνες chef την αποδίδουν, πιστεύω ότι τώρα ανοίγει τα φτερά της και σίγουρα έχει πολλά να δώσει

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος , μπορείς να παίξεις με υλικά από την γη μας και να ακούς με τις ώρες παραδοσιακές συνταγές από γιαγιάδες και να τις αποδίδεις σε ένα πιάτο του 2010

Αυτό από μόνο του με συναρπάζει

 

 

Συμπληρώστε τις φράσεις…

 

 

Αγαπημένη πόλη-τόπος είναι . Η Κέρκυρα ….. (και γιατί)….είναι ο τόπος που όταν κλείνω τα μάτια έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις


Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω…. Με την υπέροχη γυναίκα μου και τα δυο αγόρια μου που είναι όλη μου η ζωή


Εάν δεν ήμουνα chef πιστεύω ότι θα ήμουνα δεν ξέρω μάλλον ζωγράφος , φωτογράφος, μουσικός

 

Ένα ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι …ότι είμαι ισχυρογνώμων

 

Εκτιμάω πολύ….τους ανθρώπους με φιλότιμο και αυτούς που αντιμετωπίζουν την ζωή πάντα θετικά

 

 

Ravioli with Basil Pesto

Ραβιόλι με γέμιση μυζηθρα σπανάκι και μυρόχορτα

1 αυγό,100 γρ αλεύρι, μυζήθρα ,σπανάκι μυρόχορτα , κρεμμύδι ,αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, νερό

Ανακατεύουμε το αλεύρι, προσθέτοντας τα αυγά λίγο αλάτι και νερό , προσέχοντας τη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Ανοίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ηρεμήσει, για την γέμιση : ψιλοκόβουμε το σπανάκι τα μυροχορτα το κρεμυδι και το ζεματάμε σε ζεστό τηγάνι με κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και πολλή λίγο ζωμό από κότα, το αφήνουμε λίγο έκτος φωτιάς προσθέτουμε τη φέτα, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη και , βάζουμε τη γέμιση, τυλίγουμε με άλλο ένα φύλλο ζύμης και του δίνουμε ένα σχήμα στρόγγυλο τετράγωνο καραμέλα. Για να τα σερβίρουμε δεν κάνουμε τίποτε άλλο από σοτάρισμα με βούτυρο βάζοντας κρεμά η ντοματάκια τσέρι σοταρισμένα η πεστο βασιλικού

 

Crusted lamb chops stuffed with chicken

2 Φιλέτο αρνιού γεμιστό με κρούστα μυρωδικών και σάλτσα ελιάς

1 φιλέτο αρνιού 200gr

100 gr ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

50 gr φέτα τυριών ½

1 σκόρδο 2gr πιπέρι άσπρο

θυμάρι ,αλάτι

Για τη κρούστα μυρωδικών

100gr φρέσκα γαλέτα ψωμιού

δεντρολίβανο , θυμάρι, μαϊντανός

2 ασπράδια αυγών, αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

250 ml ζωμό αρνιού 50 ml ελαιόλαδο 200 gr πάστα ελιάς ,αλάτι αλεσμένο πιπέρι

παίρνουμε το αρνί, αφαιρούμε τους τένοντες, και γεμίζουμε με την φέτα με το αλάτι το πιπέρι και θυμάρι . Για τη κρούστα των μυρωδικών προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ,ασπράδια ,το αλάτι και το πιπέρι κατόπιν το κάνουμε σε λεπτή στρώση και τυλίγουμε με αυτό το αρνί σε μια λαδόκολλα και κατόπιν σε αλουμινόχαρτο . Το αρνί πρέπει να παραμείνει ρόδινο αφού το περάσουμε στο τηγάνι το βάζουμε στο φούρνο για 6-7 λεπτα στο ίδιο τηγάνι κάνουμε την σάλτσα και γαρνίρουμε με ρατατουίγ λαχανικών

 

Mixed desert plate

3.Τριλογία από Σμέουρα

Γ ια τη Πανακοτα

2 φύλλα ζελατίνη

125 γρ σμέουρα

560 ml κρεμά κτυπημένη

180 ml γάλα

90 γρ ζάχαρη

βανίλια

Για το ζελέ από σμέουρα

300 ml γλυκό κρασί

55 γρ ζάχαρη

2 ζελατίνη

Ψυγείο για 1 ώρα

Sorbet σμέουρα

500ml πουρές σμέουρων

120ml σιρόπι αποθεμάτων

50ml ποτό σμέουρων

γλυκόζη

 

 

Previous Κτήμα Βογιατζή
Next Cat Cora news..

No Comment

Leave a reply