Fast Food ή Fast Good?


   paris_eiffel_tower

Το Παρίσι αναστατώνει ακόμα μία φορά το γαστρονομικό σκηνικό παραμερίζοντας την nouvelle cuisine για επαναλανσάρει το concept του fast food σε fast good.

Η τάση αναμένεται να έχει διεθνή επιτυχία με αλυσίδες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Όλο και περισσότεροι διάσημοι Chefs φαίνεται να επενδύουν σε νέα σχήματα, πιο προσγειωμένα, λιγότερο ακριβά και περισσότερο προσιτά στον κόσμο. Τα Fast Good είναι η νέα πραγματικότητα της εστίασης.

Την αρχή έκανε το 2008 ο μαιτρ της γαστρονομίας, Paul Bocuse, όταν άνοιξε το Ouest Express στο 9ο διαμέρισμα της Lyon.
Σε απόλυτο λευκό που δίνει την αίσθηση του crystal clear και χωρισμένο σε έξι σημεία με βάση το προσφερόμενο είδος, ζεστό- ψωμί- φρέσκο- γλυκό- καφές και ποτό, τo μενού αλλάζει 4 φορές την ημέρα. Το πρωινό σερβίρεται στις 11:00 π,μ, ενώ ακολουθεί το μεσημεριανό, απογευματινό σνακ και δείπνο.
Fast Food ή Fast Good?
Το νέο concept “McBocuse” ακολούθησε γρήγορα και ο Guy Martin, παραμερίζοντας για λίγο τις κουζίνες του Grande Vefour για ένα premium sandwich shop, το Miyou. Αυτή τη φορά στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και μαζί με το προσωπικό του cook studio προσφέρει πιάτα, όπως γαρίδες sumac, κατσικίσιο τυρί με φρέσκο κόλιαντρο και λαχανικά, ακόμα και sandwich με foie gras.
Ήδη άνοιξε το δεύτερο κατάστημά στο αεροδρόμιο Roissy, terminal E.

 

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από το σκηνικό η προσπάθεια του πιο φουτουριστικού Ferran Adria.

Στη γωνία του NH Eurobuilding,στο εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης, το δικό του concept δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό την απόλαυση του φαγητού. Μία σειρά από hamburgers, sandwiches, σαλάτες και πολυχυμούςμε φρέσκα προϊόντα και γαρνιρισμένα με λαχανικά και μυρωδικά, όπως το panini combine ham, με σπαράγγια, τυρί αρωματισμένο με θυμάρι, κουκουνάρι και καραμελωμένα κρεμμύδια ή foie gras.
Στις σαλάτες, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι με κηπευτικά όπως πράσινα φασολάκια και αγκινάρες, αλλά και pâté χήνας, πράσα με κοτόπουλο και μπαχαρικά, μαρούλι και φρούτα συνοδεία φρέσκιας σάλτσας. Τα γλυκά παρασκευάζονται καθημερινά, ενώ οι καφέδες ευωδιάζουν στο κατάστημα.
Η ατμόσφαιρα σε κομψό avant garde  και lime τόνους, έντονο φούξια και διαπεραστικό μπλε. Ήδη το νέο εγχείρημα του Adria μετράει 3 νέα καταστήματα, ενώ στο ράφι των αιτήσεων για franchise μετράνε ακόμα 300 προτάσεις!

Διευθύνσεις:
Miyou- (0)142663333, 35 rue Miromesnil, Paris, 8o διαμέρισμα
Ouest Express-(0)472179595, 41 rue des Docks,  Lyon, 9o διαμέρισμα
Fast Good – (0)913430655, Calle Padre Damián, 23 Madrid, (NH Eurobuilding)

FOOD JOINT VENTURE

 


Η » The Taster» αποτελεί ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό joint venture της Food Issues με το What about a cocktail?

H Taster έχει στόχο να καθιερωθεί ως ηγετική εταιρεία στη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών. Διατηρώντας όλες τις δραστηριότητες της Food Issues και του What about a cocktail?
καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της Διαφήμισης, Food & Bar Services, Event promotion & management και τεχνικής οργάνωσης.
Έτσι, κάθε επιχείρηση, προιόν ή υπηρεσία έχει την ολοκληρωμένη λύση μιας Food & Beverage oriented company για όλες τις απαιτήσεις της.

Η ομάδα της Taster απαρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες με εξειδίκευση στην τεχνολογία τροφίμων και ποτών (Chefs, Barteders, Mixologists, Baristas, Stylists, Nutritionists, Photographers, Taste Journalists) προσφέροντας φρέσκες ιδέες στη HORECA.
Η ένωση των υπηρεσιών των δυο εταιριών παρέχει ολοκληρωμένες, ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη γενικότερη προώθηση επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι ενέργειες αποτελούν Food & Beverage Solutions με πολλά added values στον χώρο των τροφίμων και ποτών, εστίασης και bar (HORECA).Κοινός στόχος η ανάπτυξη δυνατών brands, λειτουργικών επιχειρήσεων, ευρηματικών events και νόστιμων εκδόσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site:

www.thetaster.gr

ή επικοινωνήστε μαζί μας στο

 2109882378
Skype:
food.issues
www.foodissues.gr

2106916166
www.whataboutacocktail.gr

Previous Fast Food ή Fast Good?
Next Δημόσιες Σχέσεις

No Comment

Leave a reply