Λουκέτο στο «Ευ ζην»


cover_mail

Χωρίς δουλειά κινδυνεύοθν να βρεθούν οι 11 εργαζόμενοι του εβδομαδιαίου περιοδικού  « Ευ ζην »  μετά την ξαφνική απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στην παύση της λειτουργίας του. Το «Ευ Ζην» κυκλοφορεί μια φορά τον μήνα με το περιοδικό « Αθηνόραμα »( εκδόσεις Λυμπέρη).

Λίγες ημέρες πριν , η εκδότρια Άννα Ηλιοπούλου ανακοίνωσε δια μέσω στελεχών ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο του περιοδικού λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η ίδια ισχυρίζεται ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ η κυκλοφορία περιοδικού με κύρια θεματολογία τον πολυτελή τρόπο ζωής θα ήταν μια ανευ προηγουμένου πρόκληση για την κοινωνία.

Στο μεταξύ οι συνθήκες εργασίας  στο «Αθηνόραμα» είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς το περιοδικό λειτουργεί με οριακό προσωπικό  και εντατικοποίηση της δουλειάς.

Κανείς πάντως δεν αμείβεται για την  υπερωριακή εργασία η οποία προκύπτει  πολύ συχνά τελευταία..

 

 Οι εργαζόμενοι  σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εξέφρασαν ομόφωνα την απόφασή τους να μην επιτρέψουν καμία απόλυση καθώς και να μην αφήσουν καμία θέση εργασίας να χαθεί, δηλώνοντας ότι υπάρχει θέση για όλους στην επιχείρηση.

 Τόνισαν δε, ότι δεν πρόκειται  να δεχτούν καμία μείωση μισθού και καμία εργασιακή μεταβολή σε βάρος τους, διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και  μέλη του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ..

 

Previous Σεμινάριο Παντοπωλείον Πανδαισία
Next Διεθνείς Θαλάσσιες & Συνδυασμένες Μεταφορές

No Comment

Leave a reply