Aπρίλιος 2010


Γειά σας και χαρά σας ..

Αν μπορούσαμε να γράψουμε με μια φράση ότι μας έμεινε από τον πολυτάραχο μήνα Απρίλιο θα κλέβαμε για λίγο την ατάκα της Πρωτοψάλτηπου λέει :

“είμαστε ακόμα ζωντανοι…στην σκηνή,σαν ροκ συγκρότημα..”

Στην σκέψη πάντως να έβγαινε το editorial την 1η του μήνα έκανα πίσω. Λέω.. αν γράψω θα θελήσω να μπω στο κλίμα της ημέρας,(Πρωταπριλιά)-Μεγάλη εβδομάδα είναι.. από ψέματα έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα, άστο καλύτερα!

Δεν τρέχει τίποτα να βγεί αργότερα.

Άλλωστε όλα αυτά που ακούσαμε για περικοπές , μισθούς και για το πόσο τελικά είναι το δημόσιο χρέος μας , σαν ψέμα ακούστηκε στα αυτιά μας. Όχι γιατί πιστεύαμε ότι δεν μας έκλεβαν ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια αλλά και για την μεγάάάλη λαιμαργία κ  που επέδειξαν όλοι τους όταν βρέθηκαν στην κατάλληλη θέση αι τα ευφάνταστα ψέματά που χρησιμοποίησαν σαν  βασικό συστατικό σε μια πολυδουλεμένη συνταγή φαγητού. Τώρα  τρέχουμε, διασυρόμαστε διεθνώς και προσπαθούμε να κερδίσουμε λίγο από το χαμένο κύρος της πατρίδας μας.Συνένοχοι και εμείς βέβαια σε όλα αυτά με την ψήφο μας. Αλλού κι αλλού πιάνουμε πουλιά στον αέρα, για να καταλάβουμε όμως τα ψέματα των υποψήφιων πολιτικών δεν τα καταφέραμε ..(γιατί άραγε ?)

Η αρνητική διαφήμιση, αν και λειτουργεί θετικά πολλές φορές, πιστεύω ότι στην περίπτωση του τουρισμού μας φέτος  δυστυχώς δεν θα λειτουργήσει έτσι.

Λίγο τα ΜΜΕ ( η υπερβολές στα καλύτερά τους ), λίγο η απραξία της κυβέρνησης (είχαμε δουλειές στις Βρυξέλλες..), λίγο ο ανταγωνισμός που γεννάει ευκαιρίες και λίγο η ατυχία  ότι φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίς(πολλά ξενοδοχεία και μαγαζιά ανοίγουν για 4 μέρες μόνο και μετά από Μάιο ή δεν ανοίγουν καθόλου το Πάσχα..), συντελούν στο γεγονός  να κάνουν τον τουρίστα που σκέφτεται τις διακοπές του στην Ελλάδα  πολύ επιφυλακτικά και προκατελλημμένα  με την κρίση του για το που θα περάσει καλύτερα.

Το ηθικό των Ελλήνων πάντως είναι πολύ πεσμένο από όλα αυτά που παίζονται με την  εικόνα της χώρα μας  διεθνώς και έχουν άμεσο αντίκτυπο στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Το κακό είναι ότι όλο αυτό τράβηξε τόσο πολύ που άρχισε ασυναίσθητα να μας διχάζει σε πολλά ζητήματα που τελικά δεν μετράει και πολύ ο λόγος μας (να πάρουμε από το ΔΝΤ τα λεφτά – να μήν τα πάρουμε καλύτερα.. να κόψουν από τους δημοσίους – να μήν κόψουν), κι άλλα τέτοια καθημερινά ψευτοδιλλήματα που μας αποπροσανατολίζουν από την πικρή αλήθεια.

Ο δικός μας γολγοθάς εχει ήδη αρχίσει και το ξέρουμε. Ακόμα και αυτός Του Χριστού όμως, είχε και ένα τέλος, έστω και τραγικό.. Ο δικός μας γολγοθας μπορεί κάποιος να μας πει πότε θα τελειώσει..

Ο καθένας μας έχει ανάγκη να πιστέψει κάπου και να επενδύσει εκεί είτε συναισθηματικά είτε με άλλον τρόπο.

Θα κλείσω τις σκέψεις μου αυτήν την φορά με video από τον ελληνικό κινηματογράφο, αφιερωμένη σε όλους εσάς που οδηγείτε αυτήν την χώρα με ταχύτητες που θα ζήλευαν μόνο οι χελώνες. Αφιερωμένο στους αλχημιστές πολιτικούς μας.. που με τα κακομαγειρέματά τους μας έφτασαν ως εδώ..

Kαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε εσάς και τις οικογένειές σας


Previous Nobuyuki “Nobu”
Next O Hugh Jackman είπε :

No Comment

Leave a reply