ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


logo-pena-28-5-08

τον Ιούνιο στην Επίδαυρο

 

Υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, την συνδιοργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας, καθώς και την συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Επιδαύρου και του Δήμου Ασκληπιείου, ξεκινά η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας την διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», το τέλος Ιουνίου (27 & 28/6/2010) στην Αρχαία Επίδαυρο.

Η Αρχαία Επίδαυρος, είναι ένα ισχυρό όνομα, με ισχυρή παράδοση σε θέματα πολιτισμού, τόσο πανελληνίως με το γνωστό Φεστιβάλ Επιδαύρου, όσο και παγκοσμίως με το Αρχαίο Θέατρο, με το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, αλλά και με τους παγκοσμίως γνωστούς μύθους του Ηρακλή (Άργος κλπ), της Ιδιάδας (Μυκήνες κλπ) και του Ασκληπιού (Λυγουριό).

Οι Νέοι Αγρότες αισθάνονται ότι υφίστανται μια αφόρητη πίεση απαξίωσης οι αξίες και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, με τα οποία επιβίωσε η αγροτική κοινωνία και το ελληνικό έθνος, με ταυτόχρονη ισχυρή προβολή από όλα τα μέσα ενημέρωσης μοντέλων και τρόπων ζωής, που με κύριο παρονομαστή το χρήμα, προσπαθούν να αποβάλλουν την κοινωνία. Επιβάλλεται να υποστηριχθούν οι αξίες και ο τρόπος ζωής των αγροτών για να μην καταρρεύσει ο αγροτικός κοινωνικός ιστός. Και αυτή η ταυτότητα, ο αγροτικός πολιτισμός που αναπτύχθηκε και φυλάσσεται στην αγροτική κοινωνία, με τις παραδόσεις, την λαϊκή θυμοσοφία, την καλλιτεχνία, την γαστρονομία, την λατρεία, τον τρόπο ζωής και την παραγωγή φημισμένων αγροτικών προϊόντων αξίζει μεγαλύτερης προσοχής. Αυτήν την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ θα προσπαθήσει να επισημάνει το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», μας είπε η Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (6976562330).

«Και είναι η ελληνική ταυτότητα, που πρέπει και μπορεί ν’ αποτελέσει στρατηγική επιλογή και στον τουρισμό, όραμα και συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο βεβαίως συνδυάζεται κάλλιστα, άριστα, θα έλεγα και απαραίτητα, μ’ έναν αγροτικό τομέα που έχει και αυτός την ελληνική ταυτότητα της μεσογειακής δίαιτας και διατροφής. Η ελληνική ταυτότητα στα προϊόντα θα ενισχυθεί με την τοπική ταυτότητα». (απόσπασμα από ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, Αρχαία Ολυμπία, 5/9/2009).

Την Κυριακή, 18 Απρ 2010, 10.00, στο κτίριο της Νομαρχίας Αργολίδας (παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου) η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας, θα επιδιώξει να ενημερώσει όσους ενδιαφέρονται, και να συγκαλέσει συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός».

Την ίδια ημέρα, πάλι στο κτίριο της Νομαρχίας Αργολίδας, η ΕΝΑ Αργολίδας προσκαλεί όσους Νέες και Νέους υπέβαλλαν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, σύμφωνα με την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1422/27-1-2009/ΥπΑΑΤ να έρθουν στις 12.00, να συζητήσουν καθώς και όλους τους εκπροσώπους φορέων για να ενημερωθούν και να προτείνουν πιθανές λύσεις στην ομαλότερη αντιμετώπιση των ποικιλώνυμων προβλημάτων που ταλαιπωρούν και κρατούν εγκλωβισμένους τους Νέους Αγρότες της Αργολίδας.

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Previous Σπάταλοι στο νερό οι Έλληνες
Next Εκπαιδευτικό σεμινάριο

No Comment

Leave a reply