Τηλεοπτική διαφήμιση διχάζει επιστήμονες και καταναλωτές
Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερβολική κατανάλωση αλατιού.
Όμως όλο και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το αλάτι δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται.
Ερευνητές από το κέντρο διατροφολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατέληξαν ότι ίσως είναι τελικά δύσκολο να καταναλώσει κάποιος πολύ αλάτι, ενώ ο καθηγητής Ντέιβιντ Μακάρον κατέδειξε την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου και των οργάνων που καθορίζουν την λήψη αλατιού.
Με αφορμή τηλεοπτικό σποτ της Υπηρεσίας Τροφίμων της Βρετανίας
¨Αλάτι: μήπως οι τροφές περιέχουν υπερβολική ποσότητα ?¨,
ο καθηγητής καρδιολογίας Γκράχαμ Μακγκρέγκορ μίλησε για
πλαστή μη επικινδυνότητα του αλατιού που προέρχεται από την βιομηχανία τροφίμων….
No Comment