Ο έρωτας περνάει από το στομάχι


valentines-day-meal

Aν θελήσετε να περάσετε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό δείπνο με τον ή την αγαπημένη σας  , μάλλον θα πρέπει να προετοιμαστείτε λίγο πιο πριν και να μην τρέχετε για όλα την τελευταία στιγμή.

Έρευνες που έγιναν πρόσφατα έδειξαν ότι η ανδρική ερωτική διάθεση ενισχύεται από συνδυασμούς οσμών, όπως των ντόνατς με τον γλυκάνισο ή ακόμη περισσότερο από τον συνδυασμό λεβάντας και κολοκυθόπιτας !Οι γυναίκες από την άλλη ανεβάζουν την ερωτική τους λίμπιντο μυρίζοντας ταλκ για μωρά!

Πάντως επιστημονικά , ελάχιστα τρόφιμα έχουν αποδεδειγμένα ερωτικές ιδιότητες.

Τα τελευταία δέκα χρόνια πάντως οι επιστήμονες προσπαθούν διακαώς να συνδυάσουν την σεξουαλικότητα του ανθρώπου με  διάφορα τρόφιμα καθώς και η σχέση μεταξύ μυρωδιάς, τροφίμων, συναισθημάτων και ερωτικής διάθεσης.

            Από τα υποτιθέμενα αφροδισιακά φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η σοκολάτα η οποία ωστόσο περιέχει φαινυλεθυλαμίνη, που γεννά εφορία. Ένας άνθρωπος πάντως που ζυγίζει 65 κιλά θα πρέπει να καταναλώσει 12,5 κιλά σοκολάτας μονομιάς , αν θέλει να πετύχει τον αφροδισιακό στόχο του.(κομματάκι δύσκολο ε?)

 Οι πιπεριές τσίλι, από την άλλη αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς και προκαλούν εφίδρωση. Πλησιάζουν την ερωτική διέγερση και απελευθερώνουν ενδορφίνες που συμμετέχουν με κάποιο τρόπο στην σεξουαλική ευχαρίστηση.

Ο βασιλικός, το μέλι, τα σταφύλια, το σαφράν και οι ξηροί καρποί  αναφέρονται από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους  ως τα απόλυτα αφροδισιακά φαγητά.

Το χαβιάρι, η τρούφα, η σαμπάνια , το φουά γκρα θεωρούνται ιδιαίτερα και ρομαντικά δώρα εξαιτίας της σπανιότητάς τους και της ιδιαίτερης γεύσης τους. Ενώ άλλα τρόφιμα όπως οι μπανάνες, τα αγγούρια και τα σύκα μας παραπέμπουν στο sex μάλλον λόγω του σχήματος τους !!

Όσο πάντως και αν πιστεύουμε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, άλλο τόσο πιστεύουμε ότι αυτός ο έρωτας θα πρέπει να εκφράζεται κάθε μέρα και όχι κάθε 14 Φεβρουαρίου μόνο…

6a00e54ef13a4f883400e55045703b8833-800wi

 

 

Previous ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.Π.ΚΑ.
Next ΣΑΣ ΡΑΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ? ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!!!?

No Comment

Leave a reply