ΧΑΒΙΑΡΑ Η ΤΡΟΥΦΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ


xaviara

Η χαβιάρα είναι αυτοφυής υπάρχει σε αφθονία στην ύπαιθρο και είναι πολύ νόστιμη .

Είναι γνωστή και με το όνομα “η τρούφα των φτωχών” ή Κρητική τρούφα.

Συναντάται στην Κρητική ύπαιθρο και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από ντόπιους συλλέκτες μανιταριών.

Η ονομασία αυτή δόθηκε γιατί ενώ είναι συγγενική με την γνωστή τρούφα, δεν έχει την υλική αξία αυτής.

Εσωτερικά είναι ακριβώς ίδια και η διατροφική αξία της είναι υψηλή.

Έχουν έντονη κρεάτινη γεύση κάπως βαριά και γιαυτό δεν μπορεί κανείς να καταναλώσει πάνω από 50-70 γραμμάρια. Ικανή ποσότητα να μας καλύψει διατροφικά.

Όπως είπε και ο κ. Αποστολάκης μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Κρητικής Γαστρονομίας :

“ η χαβιάρα διαθέτει βιταμίνες ακαθόριστης σύνθεσης! Γευστικά, η ντόπια τρούφα -ύδνων- χαβιαρόφουσκα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα φυσικό βιολογικό προϊόν, μη καλλιεργήσιμο, σαν αυτοφυής ποικιλία μανιταριού”.

Στην Κρητική κουζίνα χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα εδέσματα.

 

 

Previous ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΕ ΔΙΔΥΜΗ ....ΚΥΗΣΗ!
Next Degustation Menu στο Mare e Monti Μονη Λαζαριστών

No Comment

Leave a reply