ΣΟΓΙΑ VS ΚΑΡΚΙΝΟΥ


soya

Κατά καιρούς μέσα από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι ορμόνες , όπως τα οιστρογόνα  , επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό δυο είδη καρκίνου που πλήττει τις γυναίκες. Ο καρκίνος  του ενδομητρίου και αυτός των ωοθηκών.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η σόγια περιέχει συστατικά όμοια με τα οιστρογόνα. Έτσι , μέσα από νεότερη ερευνά που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Blog”  ,υποστηρίζεται η άποψη ότι λαμβάνοντας  οι γυναίκες μεγαλύτερες ποσότητες σόγιας ή τροφές που την περιέχουν , έχουν 40%  λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτά τα δυο είδη καρκίνου.

Ωστόσο όμως ο καθηγητής Dr.know Myung  του εθνικού κέντρου καρκίνου στο Goyang  στην Κορέα , υποστηρίζει ότι τα συμπεράσματα αυτά  βρίσκονται σε πρώιμο ακόμη στάδιο , και χρειάζονται περισσότερες ακόμη έρευνες για να εξακριβωθούν πλήρως.

Μέχρι στιγμής πάντως, οι έρευνες που έκανε η ομάδα του καθηγητή , περιέλαβαν  πάνω από  169000 γυναίκες από τις οποίες 3516 είχαν παρουσιάσει έναν από τους δυο τύπους καρκίνου.Αξιολογήθηκε σε αυτές η πρόσληψη σόγιας από τροφές όπως  τα όσπρια. Τα ευρήματα όμως των ερευνών αυτών ,όπως προειπώθηκε, χρειάζονται περισσότερες ενδείξεις για να επιβεβαιωθούν

Previous ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
Next ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!!

No Comment

Leave a reply