ΣΕΡΒΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙ-Η1Ν1


10-1-1

Μέχρι το νέο εμβόλιο κατά της νέας γρίπης  να κάνει την εμφάνισή του στην γειτονική Σερβία, οι κάτοικοι είπαν να βρουν εναλλακτικούς  και μάλλον  πιο πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του ιού, καταφεύγοντας στην παραδοσιακή διατροφή.

Φαγητά όπως το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα ΜΜΕ της Σερβίας δόθηκε σε αυτά ο χαρακτηρισμός «σερβικό εμβόλιο».

Στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών βρίσκεται το σκόρδο, ενώ ακολουθούν το λάχανο-τουρσί και τέλος το κρεμμύδι, ενώ η ζήτησή τους στις λαϊκές αγορές είναι πλέον πολύ μεγάλη.
Το ίδιο συμβαίνει και στα εστιατόρια, ενώ πιο συγκεκριμένα υπάρχει πλέον ειδικό μενού σε κάποιο από αυτά που προσφέρει  μεζέ με την ονομασία «Αντί – Η1Ν1.

Το μενού σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια περιλαμβάνει μεζέ που αποτελείται από τουρσί-λάχανο πασπαλισμένο με καυτερό κόκκινο πιπέρι, τυροσαλάτα με πολύ σκόρδο και ελαιόλαδο, μπέικον τηγανισμένο και ένα ποτηράκι ρακί κατά προτίμηση από αχλάδια, κυδώνια ή σταφύλια.

Previous Διάκριση στον οδηγό της Michelin
Next Δεκέμβριος 2009

No Comment

Leave a reply