ΜΠΥΡΑ VS ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ


mpiravs

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων του πανεπιστημίου Caceres της Ισπανίας μας αποκαλύπτει ότι η ήπια κατανάλωση της μπύρας από τις γυναίκες, ίσως  να αποδειχθεί ευεργετική  όσον αφορά την ενδυνάμωση των οστών τους.

1.700 γυναίκες συμμετέχοντες με μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη,  δώσανε χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το ερώτημα: κατά πόσο επηρεάζεται η οστική πυκνότητα των γυναικών συσχετιζόμενη με παράγοντες όπως η κατανάλωση αλκοόλ, το σωματικό βάρος και η ηλικία.
Έτσι  οι γυναίκες συμμετέχοντες, υπεβλήθησαν σε εξετάσεις με υπερήχους για την μέτρηση της οστικής πυκνότητας των δακτύλων τους και ανακάλυψαν ότι ήταν ψηλότερη σε όσες γυναίκες έπιναν τακτικά, σε σχέση με εκείνες που δεν έπιναν.

Πιο συγκεκριμένα γυναίκες που έπιναν μικρές ή μέτριες ποσότητες αλκοόλ (έως 280 γρ την εβδομάδα), είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτή η επίδραση πιθανά οφείλεται στις φυτικές ορμόνες της μπύρας και στο πυρίτιο που περιέχεται στον φλοιό  του κριθαριού και το οποίο μετά την ζύμωση προσλαμβάνεται εύκολα από τα οστά του σώματός μας και όχι  αποκλειστικά και μόνο στο αλκοόλ.

Previous THE GARDEN ROOM…
Next ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ...

No Comment

Leave a reply