Μαύρη σοκολάτα εναντίον στρες


38982

Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας σε καθημερινή βάση θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα του στρες σύμφωνα με μικρής κλίμακας έρευνα, που έγινε πρόσφατα από Γερμανούς και Ελβετούς ερευνητές.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η καθημερινή κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας για 2 εβδομάδες, μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες σε ανθρώπους που είναι πολύ αγχωμένοι.

Η μαύρη σοκολάτα, όντας πλούσια σε μια σειρά από βιοενεργά συστατικά, διορθώνει εν μέρει και άλλες ελλείψεις ισορροπίας που συνδέονται με το στρες κάνοντας έτσι το γλύκισμα αυτό έναν φυσικό τρόπο για να απαλλαγεί κάποιος από το στρες.

Η έρευνα έγινε σε 30 εθελοντές οι οποίοι κατανάλωσαν 20 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας το πρωί και μετά ως σνακ το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές, οι άνθρωποι με έντονο στρες έχουν ένα ευκρινές μεταβολικό προφίλ και οι αλλαγές που προέκυψαν από την κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας εμφανίστηκαν έντονα μετά δύο εβδομάδες με τις μειωμένες ορμόνες του στρες και άλλων σχετιζόμενων με το στρες βιοχημικών δεικτών.

Ωστόσο οι ερευνητές παραδέχθηκαν ότι η μελέτη αυτή είναι μικρής κλίμακας και απαιτείται περεταίρω έρευνα για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Previous Ό,τι έχετε ευχαρίστηση..
Next Η έννοια της ισορροπημένης διατροφής

No Comment

Leave a reply