Η υγιεινή διατροφή σύμμαχος στην πρόληψη κατά της νόσου Alzheimer


alttz

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συνδέσμου Νευρολογίας έρχεται να μας αποκαλύψει μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ξηρούς καρπούς, πράσινα λαχανικά, ψάρια και τομάτες θα μπορούσε ίσως να λειτουργήσει θετικά στην πρόληψη της νόσου Alzheimer.

1691 συνολικά εθελοντές, ηλικίας άνω των 65 ετών, συμμετείχαν στην έρευνα , οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες.
Όταν ξεκίνησε η μελέτη κανένας από αυτούς δεν παρουσίαζε συμπτώματα της νόσου..

Οι ερευνητές διεξήγαγαν παράλληλα  εργαστηριακές μελέτες κατηγοριοποιώντας τις τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά (όπως Ω 3, λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε), και θεωρείται μέχρι τώρα ότι μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες για Alzheimer.

Στην συνέχεια  κατηγοριοποίησαν και τις τροφές που  έχουν χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών και περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα, ενώ  τέλος ομαδοποίησαν  τους συμμετέχοντες  σε τρεις ομάδες ανάλογα με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Στα επόμενα  4  χρόνια   οι 211 από τους 1.691 εθελοντές είχαν παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου Alzheimer.

Όπως αποδείχτηκε, οι εθελοντές της πρώτης ομάδας που διατρέφονταν πιο υγιεινά είχαν 38% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σε σχέση με τους εθελοντές της τρίτης ομάδας που δεν πρόσεχαν τη διατροφή τους.

«Με βάση τις ποσότητες θρεπτικών συστατικών που περιλάμβανε κάθε τροφή διαπιστώσαμε ότι μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ξηρούς καρπούς, ψάρια, λαχανικά,
τομάτες και φρούτα, βοηθά στην πρόληψη της νόσου «Alzheimer», ανάφερε  ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, Νικόλαος Σκαρμέας.

Previous Spa Και Μπύρα
Next MEGA BURGER

No Comment

Leave a reply