Στο συμπέρασμα ότι οι χορτοφάγοι έχουν πιο αδύνατα κόκαλα από τους κρεατοφάγους κατέληξε πρόσφατη μελέτη που έγινε από Αυστραλούς και Βιετναμέζους ερευνητές, επάνω σε δείγμα 2000 ανθρώπων.
Βέβαια η διαφορά στην πυκνότητα οστών μετρήθηκε μόλις στο 5 %, ενώ δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ των χορτοφάγων που καταναλώνουν όμως αυγά και γαλακτοκομικά και των κρεατοφάγων.
Αυτό στο οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση ακόμα είναι το αν η μικρότερη πυκνότητα των οστών έχει άμεση σχέση με μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από οστεοπόρωση, γι αυτό και οι επιστήμονες θέλουν να συνεχίσουν περαιτέρω τις έρευνες τους.
No Comment