«ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ»


ΑΘΛΙΟΙ ΓΙΟΙ-1055 ROCK(08:00-11:00) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ» ΑΘΛΙΟΙ ΓΙΟΙ-1055 ROCK(08:00-11:00) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ»

ΑΘΛΙΟΙ ΓΙΟΙ-1055 ROCK(08:00-11:00)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΑΜΠΥΡΑΣ – AΛΕΞΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Υλικά


1 πακέτο φύλλο
4 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη
κανέλλα

Eκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
2. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα μπωλ, έπειτα  τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. -Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε και ραντίζουμε με βούτυρο.
5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα

Previous ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Next Δημήτρης Κουλλιάς - O Chef Του Μήνα Νοέμβριος 2009 (HORIZON BEACH RESORT - ΚΩΣ)

No Comment

Leave a reply